Завод за унапређивање образовања и васпитања организовао је обуку за наставнике који изводе наставу у пољопривредним школама, односно образовним профилима Пољопривредни техничар и Пољопривредни техничар дигиталних технологија, 15.10.2024. у хотелу М.

Обука је део регионалног пројекта који спроводи Секретаријат Иницијативе за реформу образовања Југоисточне Европе (Education Reform Initiative of South Eastern Europe) – ERI SEE – Унапређење квалитета образовања и обука у Југоисточној Европи (Enhancing Quality of Education and Training in South Eastern Europe) – EQET SEE, https://eqet.erisee.org/.

Партнери на пројекту  из Србије су Завод за унапређивање образовања и васпитања, Агенција за квалификације и Привредна комора Србије.

Обука за наставнике и стручне сараднике се спроводи у хибридном моделу, један дан непосредног рада и две недеље онлајн обуке.

Између осталог, обука обухвата  упознавање са темама одрживи развој, социо – економска неједнакост као и представљање приручника за наставнике и ученике који су припремљени у оквиру пројекта.

Обуку похађа 105 наставника из 29 школа из целе Србије.

​Стручно усавршавање и напредовање – Завод за унапређивање образовања и васпитања