<img src="“ title=“Онлајн обука “На заједничком путу учења” за стручне сараднике педагоге и психологе у основним школама и руководиоце стручних већа наставника разредне наставе“ /> 

Министарство просвете, УНИЦЕФ и Завод за унапређивање образовања и васпитања организују онлајн обуку “На заједничком путу учења”.

Обука је намењена стручним сарадницима педагозима и психолозима у основним школама и руководиоцима стручних већа наставника разредне наставе. 

Циљ обуке је оснаживање стручних сарадника и наставника разредне наставе у основним школама за јачање партнерства између два нивоа образовног система (предшколског и основношколског) кроз разумевање промена у предшколском васпитању и образовању (увођење нових Основа програма ПВО, Године узлета), снажније повезивање и препознавање заједничких вредности у грађењу подршке деци и породици приликом преласка из вртића у школу.

Обука је бесплатна и акредитована решењем министра као обука од јавног интереса, а одвија се на платформи за учење на даљину ЗУОВЕду.

Обука траје три недеље у онлајн окружењу (24 сата/бода).

Први круг обука се реализује за основне школе у:

Школској управи Пожаревац.
Школској управи Нови Сад и
Школској управи Београд.

Обуке почињу са реализацијом 2.12.2022. године.

Како би пријављени стручни сарадници и наставници разредне наставе из ових школских управа могли да присуствују овој обуци, потребно је да се региструју и попуне пријаву са својим личним подацима. Позив за регистрацију са потребним упутствима је прослеђен мејлом свим кандидатима који су се пријавили путем онлајн упитника који је достављен школама преко школских управа.

Позив је послат само полазницима првог круга обуке: стручним сарадницима педагозима и психолозима у основним школама и руководиоцима стручних већа наставника разредне наставе запосленим у школским управама Пожаревац, Нови Сад и Београд. Други круг обука (остале школске управе) реализоваће се у 2023. календарској години, о чему ћемо вас благовремено обавестити преко сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Уколико кандидати за први круг обука из било ког разлога нису добили мејл са упутствима за регистрацију, могу се обратити на адресу техничке подршке  tehnickapodrska.zuov@gmail.com

Чланак Онлајн обука “На заједничком путу учења” за стручне сараднике педагоге и психологе у основним школама и руководиоце стручних већа наставника разредне наставе се појављује прво на Завод за унапређивање образовања и васпитања.