Позив за пријаву предавача на онлајн конференцији – Дигитално образовање 2023, која се ове године организује по четврти пут. Конференција ће бити одржана у онлајн формату 28. и 29. априла 2023. године.

Конференција “Дигитално образовање 2023” је идеално место за отворен разговор, дељење искустава и знања о образовно-васпитном раду, разматрање различитих погледа и будућих правца развоја образовног система и примене дигиталне технологије у њему.

ЦИЉЕВИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Дигитално образовање 2023 има за циљ да на једном месту окупи образовно-васпитну заједницу, доносиоце одлука, организације и компаније.

Кроз дводневни програм успостављамо размену знања, искустава, изазова и потреба са лица места. Приказујемо иновативне приступе у раду и праксама, представљамо наставне методе примене ИКТ алата у образовању. Желимо да подржимо учешће свих актера у образовању у дигиталном добу, јер само заједно можемо подстаћи креативност и иновације, допринети квалитету образовно-васпитног рада, осавременити процес учења и открити најбоље начине за коришћење могућности нових технологија у образовању.

ПРОГРАМ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Дигитално образовање 2023 ће бити дводневна онлајн конференција. Ове године фокус целокупне конференције и излагања ће бити на даљем развоју дигиталног образовања на свим нивоима, од предшколског до високог и у области инклузивног образовања.

Први дан је резервисан за свеобухватне заједничке теме попут националних и европских смерница, стандарда и препорука, примера из региона и панел дискусију на тренутно актуелне теме. Програм током другог дана ће бити подељен по нивоима образовања, односно 4 паралелна програма намењена предшколству, основном и средњем, високом и инклузивном образовању.

Детаљну агенду конференције можете очекивати крајем марта на званичном сајту Центра за образовне технологије. 

Излагања ће бити на српском и енглеском језику, а за сваког учесника конференције су обезбеђени сертификати о учешћу.

ДА ЛИ ЖЕЛИТЕ ДА БУДЕТЕ ПРЕДАВАЧ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ?

Уколико сте запослени у васпитно-образовном сектору или се бавите истраживањима у сфери образовања и васпитања, конференција Дигитално образовање 2023 је идеална прилика да представите свој рад, искуство, идеје и савете у примени и употреби информационо-комуникационих технологија учесницима у секторима предшколског, основног и средњег, високог и инклузивног образовања.

Пријаве за предаваче ће бити отворене до 1. априла 2023. године.

Пријавни формулар, као и целокупан текст јавног позива, детаљна упутства о правилима и изборима тема за потенцијалне предаваче можете пронаћи на званичном сајту Центра за образовне технологије Западни Балкан.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЕРИ

Конференцију Дигитално образовање 2023 организује Центар за образовне технологије Западни Балкан уз подршку УНИЦЕФ-а у Србији, у сарадњи са Министарством просвете, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања и Фондацијом Петља. Златни партнер је компанија Oracle.

Чланак Позив за пријаву предавача на онлајн конференцији – Дигитално образовање 2023 се појављује прво на Завод за унапређивање образовања и васпитања.