У просторијама Завода за унапређивање образовања и васпитања, 21. и 22. фебруара 2023. реализован је Програм обуке за менторски рад наставника Верске наставе. Обука је изведена на иницијативу Одбора за Верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, у сарадњи Завода за унапређивање образовања и васпитања и Министарства просвете.

Директор Завода, др Златко Грушановић на самом почетку поздравио је окупљене вероучитеље и отворио дводневну обуку, чији циљ је усмерен на унапређивање компетенција наставника верске наставе у области менторског рада са студентима и будућим вероучитељима.

Обука је реализовала током два дана непосредног рада , кроз шест различитих тема које су водили др Зоран Костић (специјални саветника Министра просвете), Јасмина Ђелић (начелница Одељења за координацију рада школских управа, МП) и др Тања Шијаковић (руководиоц Сектора за приправништво, менторство и руковођење у образовању, ЗУОВ).

Полазници, наставници веронауке основних и средњих школа Архиепископије београдско-карловачке, изразили су задовољство обуком оценивши је корисном и одмах примењивом.

Чланак Реализован Програм обуке за менторски рад наставника Верске наставе се појављује прво на Завод за унапређивање образовања и васпитања.