У документу Стратегија развоја образовања до 2030. и пратећем Акционом плану велику пажњу добило је образовање за одрживи развој. У складу са тим, Завод за унапређивање образовања и васпитања, у сарадњи са Светском организацијом за природу Адриа – Србија, реализује пројекат подршке новим програмима наставе и учења из ове области који се остварују у основној школи и гимназији. У оквиру пројекта припремљен је и овај програм дводневне обуке чији је циљ подршка остваривању изборног програма Образовање за одрживи развој у гимназији у сва четири разреда.

Позив је намењен наставницима/цама који у гимназији могу да остварују изборни програм Образовање за одрживи развој. По Правилнику то су наставници /це који испуњавају услов за остваривање наставе Биологије, Хемије, Физике и Географије.

На обуку се могу пријавити наставници/це који имају и који немају искуство у остваривању овог изборног програма.

Обука је бесплатна, дводневна и остварује се онлајн викендом од 9 до 15h.

Реализоваће се 2 обуке за по 30 учесника/ца.

Прва обука се организује 17. и 18. септембра, а друга 24. и 25.септембра 2022. Приликом пријаве морате се изјаснити за који датум сте заинтересовани.

Обука jе акредитована и налази се на листи семинара од jавног значаjа (бр. 022-05-00310/2022-03) . Учесници/це обуке добиjаjу 12 бодова стручног усавршавања.

Аутори и реализатори обуке су стручњаци из ЗУОВ-а и Светске организације за природу Адриа – Србија, познате и по скраћеници WWF.

Приjаве се примаjу до петка 9. септембра 2022. у 15 часова.

За питања контакт особа у ЗУОВ-у је Малина Поповић,  malina.popovic@zuov.gov.rs

Можете се пријавити само за један термин.

Чланак Позив за пријаву на бесплатну обуку: Подршка остваривању изборног програма образовање за одрживи развој у гимназији се појављује прво на Завод за унапређивање образовања и васпитања.